lauantai 19. marraskuuta 2016

Kolme kuukautta minä ja H

Tänään on plussan kuukausipäivä! Tulen aina muistamaan, mikä päivä oli 19.8.2016. Siitä on ikuisuus, kun kerroin ensimmäisille ihmisille testituloksesta. Enkä silti ole tämän näkyvämmin raskaana vielä!

Muutamat ihanat ihmiset puhuttelevat minua ja H:ta "teinä": "miten te voitte?", "tulkaa sisään", "hyvää yötä teille". Hykertelen joka kerta.

Odotus on ihmeellistä ja kummaa; on niin jännä seurata, miten oma keho raskaudessa toimii. Tuleekohan vatsastani iso vai jatkaako se nykyistä vaatimatonta linjaa? Sen erottuvuus myös vaihtelee päivittäin sen mukaan mitä olen syönyt jne., ja toki se näyttää eri asennoissa eri kokoiselta. Olen hauskassa vaiheessa, jossa välillä näytän hyvinkin raskaana olevalta ja välillä saatan pukeutua tiukkaan mustaan paitaan eikä kukaan huomaa mitään masua.

Entä palaako ruokahaluni tavanomaiseksi vasta synnytyksen jälkeen? Millä viikoilla H syntyy? Onko hänellä paljon tukkaa (pääsin juuri kehumasta ystäväpariskunnan "tukkajumalavauvaa", mutta luonnollisesti rakastaisin kaljuakin H:ta)? Kuumeilen jo toistakin raskautta! Sitten näen, millä tavoin raskaudet ovat erilaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti