keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Klinikalle!

Täytin esitietolomakkeen. Vatsanpohjassa alkoi kutkuttaa tutulla tavalla, kun klikkasin sen auki. Olen menossa klinikalle! Vauvaklinikalle!

Vähän kaistapää sitä täytyy olla, että alkaa puuhata uutta vauvaa, vaikka on ollut näin rankkaa. Yllätyksiä on tullut oman fyysisen ja henkisen terveyden kanssa, tukiverkon heikkouden kanssa, sen kanssa että ihan kaiken aikaa vaan väsyttää. Silti kaipuu perheen kasvattamiseen alkaa olla jo kova. 

Kirjoitin jo vuosi sitten, että haluan laittaa toisen lapsen alulle. Tämä oli siis jo vuoden 2018 to-do-listalla! Kuukautiskiertoni kuitenkin käynnistyi (imetyksen vuoksi, ja varmaan sen vuoksi että kroppani on muutenkin ollut niin sekaisin) vasta marraskuussa. Nyt odottelen kolmansia kuukautisiani alkaviksi ja olen menossa vähän juttelemaan lääkärin kanssa siitä, millä aikataululla edettäisiin.

9 kommenttia:

  1. Oih, ihana uutinen <3 Toivotaan, että tärppäisi pian :)

    VastaaPoista
  2. Oi, ihanaa! Onnea matkaan! Minäkin mietin koko ajan että uskallanko yrittää saada sisaruksen, ja milloin... Tulen taas seuraamaan blogisi hyvin innostuneena! :D

    VastaaPoista
  3. Ihanaa! Täällä seurataan matkaa! :)

    VastaaPoista
  4. Kovasti onnea! Tuli mieleen kun puhut tuosta väsymyksestäsi, että onko sinulta mitattu nyt paljon pinnalla ollutta veren ferritiinipitoisuutta, eli siis varastorautaa? Omasta lähipiiristä on löytynyt useita naisia, joiden jatkuva väsymys on poistunut rautakuurien myötä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kysyit juuri oikean kysymyksen! Mulla on seurattu ferritiiniä. Vuosi sitten se oli aika matala, puoli vuotta sitten semi-OK, ja nyt vuodenvaihteessa olikin taas todella matala! Olen nyt rautakuurilla ja jo parin viikon jälkeen on selvästi jaksavampi olo! <3 :)

      Poista
  5. Kiitos kaikille kommenteista! <3 Olen miettinyt onko blogini ihan kuoppauskunnossa, kun en ihan tiedä mitä kirjoittaisin ja on tuntunut ettei tätä kukaan luekaan, mutta ihanaa kun te luette. :) <3 Lupaan päivittää vauvaprojektin kuulumisia! ^^

    VastaaPoista
  6. Hipsu tässä toistamiseen :-) Ihana uutinen! Siis että klinikkakäynti on tulossa. Taidanpa minäkin ajautua useammin tänne kurkkimaan. Edellisestä visiitistä on nimittäin kuukausia. Ylipäätään en ole blogeja kurkkinut vuoteen juuri yhtään. Neulon muuten parhaillaan sukkia jollekulle ensimmäisen lapsensa tänä vuonna saavalle. Kätilöliitto ja Marttaliitto täyttävät pyöreitä ja heillä on Sukat äidille -kampanja synttäreidensä vuoksi. En kylläkään kuulu kumpaankaan liittoon, mutta haluan tukea hyvää asiaa. Mä jouduin myös viime syksynä rautakuurille, kun rauta oli ihan lopussa. Kesken helteitä mulle iski kovat oireet, joiden syy selvisi vasta viikkojen päästä raudanpuutteeksi. Ferritiini oli 7 (viitearvot 5-100). Eli siinä mielessä ollaan samassa veneessä ja ymmärrän väsymystä hyvin. Onneksi olet saanut pillereistä apua. Mä ajattelen, että pilleri kerrallaan olo helpottuu ja nyt valokin jo lisääntyy melkoisella vauhdilla. Ihanaa kevättä sulle & Murulle. Tulen taas tirkistelemään :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa Hipsu kun vielä luet! :) <3 Mäkin aina sinnikkäästi käyn kurkkimassa, tulisko sun blogiin vielä uusia tekstejä. ;)

      ”Hauska” kuulla että sullakin on ollut alhainen ferritiini, tai eihän se hauskaa ole mutta vertaistukea. :) Mitä oireita sulla oli? Entä kuinka nopeasti sulla lähti olo kohenemaan raudan syömisen myötä?

      Ihanaa että neulot hyväntekeväisyyteen! ^^

      Poista
    2. Ai hitsi... En ole itse käynyt omassa blogissani varmaan yli vuoteen. Jotenkin se koko juttu jäi kaiken muun alle ja vaikka nyt kai jo olisi aikaa, se on jäänyt vissiin jonkin jumittuneen portin taakse... Mulla on kyllä ollut projekteja ihan liikaakin, joten on hyvä, etten ole kaikkien parissa yrittänyt rempoa, vaan olen muutamiin keskittymällä saanut jotain valmiiksikin.

      Mun keskeisin outo oire oli hillitön kipu ympäri kroppaa. Särkyä oli sekä nivelissä että lihaksissa. En meinannut päästä sängystä ylös, en jaksanut kiivetä portaita kotiin, pyörrytti, heikotti jne. Olin loputtoman väsynyt, mutta kärsin uniongelmista (osin kipujen vuoksi varmaan). Sitten tuli vielä niveltulehdus, joka esti melkein kokonaan nukkumiset, koska siihen ei oikein megasärkylääkkeetkään meinanneet auttaa. Rautakuurin aloittamisen jälkeen noin 3 viikossa kivut alkoivat olla siedettävät niin, etten koko ajan laskenut, milloin saan seuraavan särkylääkkeen ottaa. Unohdinkin särkylääkkeitä, vaikka edelleen niitä söin useamman kuukauden. Vieläkään en ole täysin kivuton, edelleen huimaa tietyissä tilanteissa eikä fyysinen jaksaminen ole vieläkään entisellään, mutta voin jo käydä esim. 5km kävelyillä ja muuta vastaavaa. Niveltulehduskaan ei ole täysin parantunut, mutta melkein jo. Sitä vaan olen ihmetellyt, että hirveän hitaasti noi oireet ovat väistyneet, vaikka ensimmäisten viikkojen jälkeen tulikin selkeä muutos positiivisempaan suuntaan. Toivottavasti sun rautatankkaus sujuu hyvin. Otathan raudan kanssa jotain c-vitamiinipitoista ja vältät maitotuotteita sekä kahvia? Mä olen aika kova syömään maitotuotteita ja litkimään kahvia :-/

      Sun lääkärikäynti oli ilmeisen kannustava. Mäkin uskon vahvasti, että teidän perhe kasvaa <3

      t. Hipsu

      Poista