keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Perätilatarina, osa 2

H jäi perätilaan, ja suunnitteilla hänelle on nyt alatiesyntymä peppu edellä. Synnytyksen spontaani käynnistyminen olisi suotavaa. Tähän mennessä minulla on ollut vasta aavistuksenomaisia supistuksia. H on kyllä ollut hyvin aktiivinen jo toista viikkoa, jotain hän siis valmistelee!

Miten perätilatarina eteni? 

27.3. (rv 35+2) minulle tarjoiltiin jo ulkokäännöyritystä, mutta en halunnut sitä vielä tuolla viikolla riskien vuoksi, sekä sen vuoksi että ennuste H:n kääntyvyydelle vaikutti hyvältä vielä viikonkin päähän. Jatkoin lantion pehmentelyä vyöhyketerapian ja Spinning Babies -harjoitusten parissa. H ei kääntynyt, mutta vyöhyketerapia oli rentouttavaa ja kivaa.

2.4. (rv 36+1) rentouduin kylpyläkäynnillä ystävän kanssa. H tuntui olevan hyvin irrallaan ja ylhäällä, ja fiilistelin sitä miten hän hölskyi pitkin kohtua veden alla ollessamme. Sitten kuitenkin tuntui että H upposi alaspäin ja taaksepäin, juuri siellä kylpylässä (tarkemmin ottaen porealtaassa) ollessamme. Ehkä hän vaihtoi hieman asemiaan, mutta en tuntenut vielä tuona enkä seuraavanakaan päivänä alalantiossa painetta, joka kertoisi hänen "telakoituneen". 

Parin päivän kuluttua (4.4., rv 36+3) lääkäri totesi H:n humpsauttaneen peppunsa sen verran alas, ettei käännöstä voitu enää yrittää. Hän veikkasi, ettei käännös olisi onnistunut edelliselläkään viikolla, koska H on ollut perätilassa jo niin pitkään - kun taas edellisen viikon lääkäri oli veikannut että seuraavallakin viikolla vielä voisi kääntyä. Eri näkemykset, mene ja tiedä.

Tuon päivän (36+3) iltapäivänä, ja sitä seuraavana päivänä, H olikin selvästi alhaalla. Sitten paine taas hellitti, minkä jälkeen H:n pää on jälleen möyrännyt ylempänä, missä voin silitellä sitä, piirrellä siihen sydämiä ja epähuomiossa napauttaa mupua nepparilla ohimoon, kun laitan takkia kiinni. Aika ainutlaatuista, että H:n pää on näin lähellä ja loppuun asti paijattavissa. <3 Hetkittäin tajuan, että useimpien vaavien tapauksessa tosiaan on toisin. 

H tuskin enää kääntyy, vaikka hiukan vielä pomppisi ylös alas. -- Juuri tämän kirjoitettuani itse asiassa huomasin, että nyt hän taitaa olla alempana taas. -- Lääkäri sanoi myös, että vaikka H vielä asettaisi jalkansa Buddha-asentoon (peräjalkatarjonta), se on yhtä mainio asento syntyä alateitse kuin linkkuveitsiasento (pakaratarjonta). Jalkatarjontaan (jalat suorana alaspäin) ujuttautuminen taas olisi H:n tapauksessa epätodennäköistä. Tarjonta tarkistetaan taas ensi viikon kontrollissa - tai synnyttämään tullessamme, kumpi onkaan ajankohtaista ensin. 

Odotan H:n tuloa suurella rakkaudella. <3 Minulle toivotettiin tänään (rv 38+4) kärsivällistä loppuodotusta, mutta ei tässä mitään kärsittävää ole. :) Sen sijaan sanon H:lle välillä että älä tule ihan vielä tänään; olen tehnyt viimeisiä vauvahankintoja ("ai niin, tarvitsemme muuten ehdottomasti sen-ja-sen") ja kotijuttuja. Nyt alkaa olla kaikki siinä mallissa että muru saa tulla; sairaalakassitkin pakattuina. Minä haluaisin lillua kylpylässä joka päivä. Myös kävely ja sauna tekee hyvää. Unirytmiä yritän vaalia, mikä on välillä haaste.

H muru, rakastan. <3 

8 kommenttia:

  1. Toivottavasti synnytys menee hienosti, tarjonnasta huolimatta. Ihanaa loppuodotusta sinulle ja H:lle! :D

    VastaaPoista
  2. Toivotan ihanaa loppuaikaa! Itse synnytin kolmannen lapseni perätilassa eli pylly edellä syntyi ja oli helpoin synnytykseni. Käynnistyi spontaanisti ja eteni hyvin nopeasti. Kaikkea hyvää sinulle ja vauvalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ihana kuulla juuri näitä tarinoita. ^^ Myös lääkärini, sekä muutama muu synnyttänyt eräällä palstalla, ovat sanoneet että kun perätilavauva on tullakseen liukkaasti, se voi tulla todellakin liukkaasti ja hyvin helposti. Odotan luottavaisin mielin. ^^ Luomusynnytys on toiveena, mutta tärkeintä mulle olisi että H ylipäätään pääsisi alateitse terveenä ulos, eikä tarvitsisi mennä sektioon.

      Poista
  3. Komppaan Tiiua, synnytin keskimmäiseni perätilassa ja oli kaikkein helpoin synnytys, voimaannuttava suorastaan. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sullekin kommentista! Voimaannuttavaa kokemusta olenkin lähdössä H:n kanssa hakemaan! :) <3

      Poista
  4. Tsemppiä! Kaikki on niin lähellä jo. Mua jännittää sukupuoli, nimi ja vauvan alkuvaiheen temperamentti/luonne. Sekin jännittää, että paljastatko sä edes tuollaisia asioita meille :-)

    Onnea kamalasti viimeisiin päiviin sekä synnärireissulle tietenkin myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi! Mua jännittävät nuo aivan samat asiat! :D Nimeä en blogissa kerro, mutta muita asioita sitten varmaan jonkin verran paljastelen. :)

      Kiitos tsempistä ja onnesta! Ihanaa kun tulee näin paljon kommentteja. <3

      Poista